Jakmile se venku objeví první sluneční paprsky, přichází na řadu kromě obměny šatníku příprava na výrobu domácí pochoutky. Ano, zmrzlina je to, na čem ulítávám celé léto. Po mnoha zkušenostech s jakostí a také hlavně cenou těch kupovaných jsem se rozhodla pro domácí výrobu.
Jak na to
Potřebujete v podstatě jen ovoce, šlehačku a pak také chytrý přístroj. Ten za vás vykoná tu nejdůležitější práci, zamrazí tu dobrotu. Někteří teď mohou poznamenat, že dát hmotu do krabičky a nechat ji několik hodin v mrazáku, také funguje. To ano, ale pokud nebudete v pravidelných intervalech promíchávat, vytvoří se vám drobné krystalky, a to není úplně ono. Při výběru zmrzlinovače si rozmyslete, zda chcete investovat více peněz, mít doma výkonnější, ale také rozměrnější stroj a nebo si vystačíte s obyčejným pomocníkem za pár stovek. To už nechám na vás, ale v každém případě mějte na mysli, že domácí je prostě domácí!