Nezařazené

Ledové pokušení

Jakmile se venku objeví první sluneční paprsky, přichází na řadu kromě obměny šatníku příprava na výrobu domácí pochoutky. Ano, zmrzlina je to, na čem ulítávám celé léto. Po mnoha zkušenostech s jakostí a také hlavně cenou těch kupovaných jsem se rozhodla pro domácí výrobu.

Jak na to

Potřebujete v podstatě jen ovoce, šlehačku a pak také chytrý přístroj. Ten za vás vykoná tu nejdůležitější práci, zamrazí tu dobrotu. Někteří teď mohou poznamenat, že dát hmotu do krabičky a nechat ji několik hodin v mrazáku, také funguje. To ano, ale pokud nebudete v pravidelných intervalech promíchávat, vytvoří se vám drobné krystalky, a to není úplně ono. Při výběru zmrzlinovače si rozmyslete, zda chcete investovat více peněz, mít doma výkonnější, ale také rozměrnější stroj a nebo si vystačíte s obyčejným pomocníkem za pár stovek. To už nechám na vás, ale v každém případě mějte na mysli, že domácí je prostě domácí!